• 6 workshopuri la care au participat 15 alesi locali, 75 de angajati ai autoritatilor si institutiilor publice si 30 reprezentati ONG si cetateni. 

In cadrul atelierelor de lucru au fost prezentate principiile privind egalitatea de sanse si nediscriminarea precum si obiectivele de dezvoltare durabila. S-a lucrat in comun pentru identificarea celor mai fiabile solutii pentru interventia in caz de dezastre la nivelul orasului Buftea.

Ghidul de bune practici “GHID DE BUNE PRACTICI REPREZENTAND MASURI DE INTERVENTIE IN SITUATII DE URGENTA” a fost principalul instrument de lucru elaborat ca urmare a acestor workshopuri 

  • 8 sesiuni de recrutare si instruire a voluntarilor cu participarea a 160 de cetateni din oras. 

50 de noi voluntari ai Crucii Rosii Romane filiala Ilfov

Ca urmare a derularii acestor seminarii au fost selectate 50 de persoane care si-au exprimat intentia de a deveni voluntari. Cu aceste persoane s-au semnat contracte de voluntariat si au avut loc instruiri mult mai detaliate despre Crucea Rosie si activitate voluntarului de Cruce Rosie. Au fost realizate instruiri privind interventia la dezastre si principii generale de PGI. 

80 de persoane instruite in primul ajutor dintre care 30 de noi voluntari in cadrul Crucii Rosii Romane.

In perioada sept – oct 2023 au fost realizate cursuri de prim ajutor pentru 80 de persoane, voluntari de Cruce Rosie nou recrutati si reprezentanti ai partenerilor sociali 

Au fost organizate 4 sesiune de formare cu 20 pers/ grupa. Sesiunile au cuprins atat parte teoretica conform manualului de prim ajutor cat si parte practica – exercitii individuale si simulari colective de accidente – casnice, stradale etc. 

La finalul fiecarei sesiuni, participantii au sustinut un examen practic si teoretic iar procentul de absolvire a fost de 100%.

  • 3 simulari de interventii in situatii de urgenta. 

Scopul activitatii a fost acela de a creste gradul de constientizare privind necesitatea de a raspunde activ in situatie de urgenta dar totodata si coordonat astfel incat sa fie diminuate consecintele unei situatii de criza si totodata de a eficientiza interventia autoritatilor locale in comunitate, in situatie de criza. 

In cadrul simularilor a fost diseminat ghidul privind interventia in caz de urgenta, la toti participantii la activitate. 

La finalul activitatii a avut loc un debrifing unde autoritatile locale, voluntarii Crucii Rosii Romane si persoanele implicate (profesori, elevi, parinti si angajati ai Primariei) au prezentat ce a mers bine si ce nu in timpul activitatii si ce anume ar trebui imbunatatit. 

Locatiile de desfasurare a asimularilor au fost: 

  • Liceul Dumitru Dumitrescu Buftea 
  • Scoala Nr 2 Buftea 
  • Primaria Orasului Buftea